Пилотите на Ryanair“, базирани в Белгия, заплашват да предприемат стачни

...
 
Пилотите на Ryanair“, базирани в Белгия, заплашват да предприемат стачни
Коментари Харесай

Пилотите на „Ryanair“ заплашват със стачка 

 

Пилотите на „ Ryanair “, основани в Белгия, заплашват да подхващат протестни дейности на 15 и 16 юли. Те упорстват заплатите им да бъдат върнати на равнищата отпреди пандемията, откакто се отхвърлиха от 20% от възнаграждението си при започване на рецесията с ковид, предава БГНЕС.

Според пилотите  е недопустимо проектите на „ Ryanair “ да промени работното им време и да им дава по-малко време за отмора. Ако „ Ryanair “ не стартира договаряния до 7 юли, след две седмици водачите ще излязат на митинг за цялостен уикенд, заяви осведомителният уебсайт VRT.

Трудовият им контракт гласи, че водачите би трябвало да бъдат разполагаем за политане когато и да е на деня в пет поредни дни. Сега компанията желае да промени трудовото съглашение и да сложи водачите в подготвеност за шести следващ ден, като по този метод губят един ден отмора.

Друг проблем, с който се борят водачите на „ Ryanair “, е, че заплатите им не са се трансформирали от пандемията насам. През 2020 година те се съгласиха на 20-процентно понижение на заплатите, с цел да оказват помощ на компанията по време на рецесията с ковид. „ Сега „ Ryanair “ още веднъж осъществя облага от 1,8 милиарда евро, „ Шарлероа “ е втората най-печеливша база, само че компанията не желае да показа облагата си със своите водачи. “

Пилотите към този момент оповестиха желанието си да стачкуват на 15 и 16 юли, само че към момента има възможност стачката да бъде предотвратена.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР